Henk

Welkom op de pagina van Henk Siep.

Foto van Henk Ik ben geboren in Arnhem [1952] als helft van een kunstzinnige tweeling [voor de andere helft zie www.artfarm.nl ].
Na de middelbare school heb ik met goed gevolg de HBO-opleiding Analytische Chemie afgesloten.
Ben al ruim 35 jaar werkzaam bij een papierfabriek in Nijmegen momenteel in de functie van proces-analist.
Op de middelbare school begon het met tekeningen in de schoolagenda die uiteindelijk aan het eind van het schooljaar een compleet kunstwerk was. Bij tekenles was het animo vaak minder omdat de onderwerpen me lang niet altijd boeiden en ik dan meestal bij anderen stond te kletsen. Mijn cijfer voor tekenen was dus nogal marginaal.

In 1973 bij de avondopleiding als chemisch analist in Oss leerde ik Barry en Cees kennen en ben toen weer begonnen met tekenen. Werkend op een papierfabriek was mooi tekenpapier zoals ivoorkarton in grotere formaten geen enkel probleem. Toen Barry en Cees gingen schilderen ben ik rond 1980 een tijdje een avond per week bij Barry in Nijmegen gaan schilderen wat resulteerde in mijn tot op heden enige olieverfschilderij ["Vrede"]. Toen Barry verhuisde naar Berghem stopten mijn schilderactiviteiten. Met uitzondering van het feit dat ik bij een vriend meer "praktische" zaken zoals een toilet-design op basis van "Yessongs" en een sprookjes-wand, voor de kinderkamer heb geschilderd met acryl.

Pas eind 2005 ben ik weer gaan schilderen maar nu met acryl in plaats van olieverf; technisch gezien misschien wat lastiger maar je hebt er wel veel minder geduld bij nodig. Ik schilder veelal wanneer ik een dagje vrij heb en dan kan ik tenminste vooruit als er inspiratie aanwezig is. Tot op heden bevalt dat goed en heeft er toe geleid dat ik samen met mijn kwastgenoten aan een drieluik ben begonnen.

In mijn vrije tijd houd ik me naast schilderen ook graag bezig met: muziek luisteren vrij variabel maar bij voorkeur: symfo en rock), aanverwante concerten bezoeken, een goed boek lezen (overwegend fantasy en SF), films / auto- en motorsport kijken, een goed gesprek voeren, en luieren ...

In mijn schilderijen tracht ik veelal door middel van kleurgebruik en lichtval een bepaalde sfeer weer te geven. Het onderwerp kan hieraan ondergeschikt zijn, waarbij een licht onwerkelijke realiteit mijn voorkeur geniet.
Daarnaast werk ik graag met contrasten [koud - warm / licht - donker].
Ik gebruik tot op heden de natuur als uitgangspunt voor mijn werken.

Een persoonlijke email kunt U sturen naar: henksiep@3-luik.nl

Henk, Augustus 2009